Salată verde cu fenicul

Rețeta mea de salată de azi, ușor de pregătit și foarte gustoasă: rucola, baby spinach, fenicul ( finocchio), semințe de dovleac crude.

Cum se face? Mintenaș

Spălăm feniculul, îl tăiem ca pe ceapă la ciorbiță, cubulețe mici și crocante, spălăm rucola și baby spinach, le uscăm în uscătorul centrifugal de salată ( foarte util, am să vă povestesc și despre el cândva).

Le punem într-un bol, eu prefer transparent, să îmi stimuleze papilele gustative. Adăugăm oțet balsamic ( puțin), lămâie ( zeama de la o jumătate, mie îmi place mai acru), puțină sare și un fir de ulei de măsline ( dar ulei bun de tot).

GATA! A fost greu?

Dacă ești obișnuit cu gustul de fenicul, ușor mentolat, cam ca la anason, e perfect!

Eu adaug niște semințe de dovleac crude, însă vă recomand să puneți și 2-3 fâșii de parmezan de calitate.

 

O versiune sățioasă ar fi să fierbeți un ou tare și să îl adăugați!

Poftă bună, sănătate!

Ți-a plăcut? Dă mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *